Bekijk de nieuwe trailer van het controversiële gay-drama The Whale

Leestijd: < 1 min

Brendan Fraser speelt de hoofdrol in The Whale, een film over een gay man van meer dan 250 kilo die is vervreemd van zijn gezin en contact probeert te zoeken met zijn tienerdochter. Bekijk hier de nieuwe trailer.

Brendan Fraser ken je voornamelijk van films in het lichtere genre, zoals The Mummy. In de film The Whale speelt hij een man van middelbare leeftijd, genaamd Charlie. Die verliet zijn gezin omdat hij een relatie begon met een man. Nadat die man kwam te overlijden, ging Charlie zich te buiten aan vreetbuien en op het moment dat de film begint, weegt hij zo’n 600 Amerikaanse ponden (omgerekend is dat 272 kilo). Te zien is hoe Charlie weer in contact probeert te komen met zijn tienerdochter, die wordt gespeeld door Sadie Sink (Stranger Things, Fear Street).

Kritiek

The Whale is geregisseerd door Darren Aronofsky (bekend van Requiem for a Dream, Pi en Mother!), en is gebaseerd op een toneelstuk met dezelfde naam van Samuel D. Hunter. Fraser wordt nu al getipt voor een Oscar en de eerste kritieken op The Whale zijn positief. Aan de andere kant is er ook de aloude discussie: want waarom wordt Charlie niet gespeeld door een acteur die gay is? En die bovendien hulpstukken nodig heeft om er obees uit te zien?

Onder meer Bros-acteur Guy Branum noemde de casting van Fraser ‘problematisch’. Aan Pride.com liet hij weten: “Zelf ben ik gay en dik. Ik hoef geen metafoor te zijn voor iemands pijn. Verder heb ik er serieus moeite mee dat een hetero acteur is gecast die protheses gebruikt om er dik uit te zien.”

Trailer

The Whale gaat in Nederland in première op 16 februari 2023. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS