Anastacia in Queen-musical We Will Rock You

Te zien in Amsterdam en Den Haag

Leestijd: < 1 min

We Will Rock You is de naam van een musical waarin de songs van Queen centraal staan. Een nieuwe versie van deze musical gaat later dit jaar in première in Nederland. De Amerikaanse zangeres Anastacia is gestrikt voor de rol van Killer Queen.

Op vrijdag 6 december 2019 gaat een nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton in première in AFAS Live in Amsterdam. De musical is geheel in het Engels. Voor het eerst is de Amerikaanse zangeres Anastacia in een musical te zien.

Anastacia scoorde in 2000 een top drie-hit met ‘I’m Outta Love’. Haar debuutalbum Not That Kind werd wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht. In totaal bracht Anastacia zeven studio albums en twee verzamelalbums uit en ze is ook te horen op het album Divas Las Vegas. In 2003 stond Anastacia met Queen op het podium tijdens een concert in Zuid Afrika en al tijdens haar eerste wereldtournee in 2004 zong zij het nummer ‘We Will Rock You’ als en van de toegiften.

Futuristisch avontuur
We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

Kaarten
We Will Rock You
is van 5 t/m 8 december 2019 te zien in AFAS Live in Amsterdam en 13 december 2019 t/m 5 januari 2020 in het World Forum Theater in Den Haag. De kaartverkoop start zaterdag 26 januari 2019 om 09.00 uur via www.tec-entertainment.com.

Lees ook dit interview met Anastacia dat Winq eerder publiceerde
Anastacia: 'Het boeit me niet of dit nummer scoort, ik wil het horen in alle gayclubs!'

Foto: Peter Svenson

Powered by Labrador CMS