Uit onze archieven:

“Als mijn zoons me vragen, ga ik mee op de Pride-boot”

Gerrit (57) en Davey (30) van Lienden

Leestijd: < 1 min

Beroepsmilitair Gerrit (57) heeft twee zoons, beiden gay. Met een van hen, Davey (30), neemt hij plaats in de stoel van barbier Kenneth om te praten over het leven en hun scheerrituelen. “Mochten ze me vragen, dan ga ik gewoon met hen mee op de Pride-boot. In uniform, uiteraard.”

Stoppels, gladgeschoren, een volle baard of alleen een snor? Facial hair zegt veel over wie je bent. Voor de mannen die plaatsnemen in de stoel van barbier Kenneth van barbershop Rogue Razor, is gezichtsbeharing een belangrijk onderdeel van hun identiteit, waarmee ze zelfs een statement maken. Deze mannen besteden veel aandacht aan hun uiterlijke verzorging en maken van scheren een vast ritueel. Vader Gerrit (57) en zoon Davey (30) delen hun verhaal in samenwerking met Philips Grooming en geven hun scheergeheimen prijs.

“Als beroepsmilitair is het tegenwoordig toegestaan om een baard te hebben. Uit respect voor de lokale bevolking moedigen we het zelfs aan als Nederlandse militairen op missie gaan naar bijvoorbeeld Afghanistan, mits het er verzorgd uitziet”, zegt beroepsmilitair Gerrit, die een snor heeft sinds het moment dat er haar op zijn gezicht groeit.

"Ik heb mijn baard er maar één keer afgeschoren"

Zijn zoon Davey, in het dagelijks leven fotograaf, knikt instemmend. Ook hij heeft vanaf het eerste uur een baard, die er maar één keer afgeschoren is. De dertiger herkende zichzelf niet meer en hij piekert er niet over om nog eens met een gladgeschoren gezicht door het leven te gaan. Waar vader zijn snor pas bijwerkt wanneer zijn vrouw zegt dat hij zo echt de deur niet meer uit kan, besteedt zijn zoon veel tijd aan het verzorgen van baard en snor. Elke dag tijdens het douchen wordt het scheermes ter hand genomen om het vervolgens met een trimmer af te maken.

Barber Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Grooming.
Om de snor van Gerrit helemaal naar wens te krijgen heeft Kenneth de Philips Baardtrimmer 7000 series gebruikt. Davey liet ook zijn baard bijwerken met de 7000 series. Om de strakke lijnen van zijn baard te creëren is de Philips OneBlade gebruikt. 

Fotografie: Rutger Geleijnse @ Oxford House. Met dank aan barbershop Rogue Razor.

Powered by Labrador CMS