All Of Us Strangers

All Of Us Strangers-acteur Andrew Scott: “Acteren hielp me mijn seksualiteit te omarmen”

Fantasydrama te zien vanaf 25 januari 2024

Leestijd: 2 min

Andrew Scott is binnenkort te zien in All Of Us Strangers, een fantasydrama over een man die een relatie krijgt met zijn mysterieuze buurman. Volgens hem heeft zijn acteerwerk een rol gespeeld bij het accepteren van zijn homoseksualiteit, zo vertelt hij in een interview.

Andrew Scott ken je wellicht van Fleabag. Vanaf eind januari is hij te zien in All Of Us Strangers, een film met een bijzonder verhaal: een scenarioschrijver keert terug naar zijn ouderlijk huis en gaat daar een relatie aan met een mysterieuze buurman. Dan ontdekt hij dat zijn ouders nog net zo lijken te leven als op de dag dat ze stierven, dertig jaar geleden.

'she sells seashells' tegen het slissen

Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Scott, die in een recent interview met The New York Times vertelde dat acteren hem heeft geholpen bij het omarmen van zijn seksualiteit. En dat is niet alles. Het begon ermee dat Scott sliste als kind. “Ik begon spraaklessen te volgen om daar vanaf te komen. Ik moest zeventien keer per dag ‘She sells seashells’ zeggen. Ik vond die lessen saai, maar uiteindelijk werden het dramalessen. Ik was verlegen en doodsbang, maar toen zei iemand: ‘Sta op en doe een improvisatie!’. Dat voelde als een bevrijding. 

Dankzij zijn groeiende zelfvertrouwen voelde hij zich zo vrij dat hij zijn homoseksualiteit durfde te omarmen. “Toen ik achttien of negentien jaar was, speelde ik gay personages, maar ik was nog niet uit de kast. Veel mensen binnen de industrie zijn queer, dus werd ik door hen omringd en begon ik beetje bij beetje zelfvertrouwen te krijgen.” 

hou je seksualiteit geheim

Enkele weken daarvoor had Scott verteld dat hij in het begin van zijn carrière het advies kreeg om zijn seksualiteit geheim te houden. “Ik werd aangemoedigd door mensen in de branche die ik echt bewonderde en die mijn beste belangen voor ogen hadden, om het voor me te houden. Ik begrijp waarom ze dat advies gaven, maar ik ben blij dat ik het uiteindelijk heb genegeerd.”

Hoewel Scott geen spijt van heeft van zijn coming-out, vindt hij het soms ‘uitputtend’ om erover te praten. “Soms vind ik de wellustige manier waarop we erover praten een beetje vermoeiend. Al vind ik het wel belangrijk om het erover te hebben.”

Powered by Labrador CMS