Activisten maken regenboogvlag van voetbalshirts bij WK Rusland

Mag een vlag niet? Dan maar zo!

Leestijd: < 1 min

Om te protesteren tegen homofobie in Rusland hebben activisten een ludieke actie opgezet: ze poseren op zoveel mogelijk plaatsen in Moskou in voetbalshirts, die stuk voor stuk een kleur van de regenboogvlag vertegenwoordigen.

De activisten hebben zich verenigd onder de naam The Hidden Flag. Op hun website is te zien hoe ze poseren voor de foto’s: soms achteloos wandelend over straat, dan weer op een rijtje opgesteld in een museum of station. Op een van de foto’s is te zien hoe een politieman ietwat geïrriteerd toekijkt, al kan hij niets beginnen tegen deze mensen.

Hoewel Nederland niet meedoet aan het WK in Rusland, loopt een van de activisten wel in een oranje shirt. Verder is geel vertegenwoordigd met het shirt van Neymar. Op hun website schrijven de activisten dat ze shirts hebben gezocht uit zes landen waar het wél goed gaat met gelijke rechten: Spanje, Nederland, Brazilië, Mexico, Argentinië en Colombia. Niet geheel toevallig komen de mannen en vrouwen die de shirts dragen ook uit die landen. Vanuit Nederland is dat Eric Houter.

In Rusland is het verboden met regenboogvlaggen te zwaaien, ook tijdens de wedstrijden. Maar hier kunnen de autoriteiten helemaal niets tegen doen. En zo vragen deze activisten aandacht voor de problemen waarmee mensen in Rusland te maken krijgen als ze in het openbaar niet voldoen aan de heteronorm.

Bron: GayStarNews

The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag
The Hidden Flag

 

Powered by Labrador CMS