Gay koppel

Acceptatie homoseksualiteit loopt sterk terug onder jongeren

Leestijd: 1 min

Slechts 43 procent van de Amsterdamse jongeren zegt dat ze homoseksualiteit accepteren, dat was twee jaar geleden nog 69 procent. Ook in andere regio’s is er sprake van een dalende acceptatie. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Nederland.

Uit onderzoek van de gezondheidsdienst GGD blijkt dat de acceptatie van lhbtiq+-personen drastisch daalt onder jongeren. Uit een enquête onder jongeren tussen 13 en 16 jaar blijkt dat steeds minder jongeren homoseksualiteit accepteren. Met name in Amsterdam is de afname fors. Twee jaar geleden accepteerde 69 procent van de jongeren homoseksualiteit nog, nu is dat slechts 43 procent.

van 'normaal' naar 'verkeerd' 

Onder jongens vindt een derde homoseksualiteit acceptabel, onder meisjes is dat ongeveer de helft. Ook in andere Nederlandse regio’s gaat de acceptatie hard achteruit. In Utrecht daalde de acceptatie van 71 procent in 2019 naar 46 procent nu.

Een ander voorbeeld dat wordt genoemd is de provincie Zeeland. Twee jaar geleden vond 46 procent van de jongeren trans personen ‘normaal’. Nu is dat nog slechts 25 procent. Het percentage jongeren dat trans personen ‘verkeerd’ vindt is in Zeeland toegenomen van 13 naar 25 procent.

Bron: OUTtv / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS