ABBA nog tot en met 2026 te zien in Londen

En op termijn ook in de rest van de wereld

Leestijd: < 1 min

Daar had natuurlijk net zo goed 2126 kunnen staan, want nu ABBA optreedt met hologrammen, zogeheten ABBA-tars, zouden ze in principe eeuwig door kunnen gaan. De komende vier jaar blijft de show te zien in de speciaal daarvoor gebouwde London ABBA Arena.

Vorig jaar kwam ABBA dan eindelijk met het album waarover al jaren werd gespeculeerd. Met Voyage maakten Agnetha, Frida, Benny en Björn hun comeback, waarna ze meteen aankondigden dat ABBA ook weer ging optreden. Niet zelf, maar in de vorm van hologrammen waarvoor de vier wekenlang hadden geposeerd.

Arena uit de grond gestampt

In de Britse hoofdstad werd de London ABBA Arena uit de grond gestampt en sinds enige tijd is daar een anderhalf uur lang durend optreden te zien waarin twintig hits voorbijkomen. Hieronder ook enkele tracks van het Voyage-album (wat een grappige titel is, want ABBA zelf gaat nergens meer naar toe).

Volgens de Britse tabloid The Sun zijn de concerten nu verlengd tot het voorjaar van 2026. Een insider vertelt: “Iedereen weet dat ABBA een loyale fanbase heeft, maar toch was deze show een gok. Niemand wist van tevoren hoe de ABBA-tars zouden uitpakken, want hologrammen lijken lang niet altijd goed. Maar op die van ABBA is ontzettend goed gereageerd. Sterker nog: ook mensen die normaalgesproken sceptisch zijn over de techniek, liepen er compleet mee weg.”

Wereldwijd concept

Het plan is om de huidige show te updaten met nieuwe nummers, die ABBA al had ‘opgenomen’. Producent Ludvig Andersson vertelde eerder dat er meer materiaal is dan nu wordt gebruikt. “Dus als we langer doorgaan, kunnen we ook andere muziek laten horen en geven we mensen een reden om vaker naar de show te gaan.”

Anderssons droom is om niet alleen een arena te vullen in Londen. “We kunnen ook zoiets neerzetten in Zuid-Amerika, in Zuidoost-Azië, in Noord-Amerika… Wie weet? Dat is het plan en daar werken we inmiddels aan.”

Tickets en trailer

En zo veroveren de ABBA-tars langzamerhand de wereld. De shows in Londen zijn regelmatig uitverkocht. Kijk hier of er nog tickets zijn, en hieronder alvast naar de trailer.

Powered by Labrador CMS