Filmrecensie

A Star Is Born springt oprecht om met roem en verslaving

Leestijd: < 1 min

Lady Gaga schittert in een nieuwe versie van A Star Is Born als een water-en-zeepkoppie dat de sterren van de hemel zingt. De film springt verrassend oprecht om met thema's als roem en verslaving.

Een ster wiens carrière ten onder gaat terwijl zijn ontdekking en protegé naam maakt als nieuwe sensatie — kennen we dat verhaal niet al? In 1932 verfilmde George Cukor die synopsis onder de naam What Price Hollywood? Vijf jaar later heette het A Star Is Born, een titel die ook werd gebruikt in 1954, toen Cukor het verfilmde met Judy Garland. Maar misschien wel de bekendste versie komt uit 1976, toen Barbra Streisand de hoofdrol opeiste. Tenminste, tot in 2018, want nu maakt acteur Bradley Cooper zijn regiedebuut met alweer de vijfde incarnatie en is de vrouwelijke hoofdrol voor Lady Gaga, die dan ook gelijk de sterren van de hemel speelt.

Haar Ally is een water-en-zeepkoppie dat heel goed kan zingen en per ongeluk ontdekt wordt — in een dragbar, jawel! — door rockster Jackson Maine, gespeeld door Cooper. Hij is aan de drank en de pillen, maar denkt dat een nieuwe liefde hem misschien wel uit het diepe dal kan trekken. Zij ziet ook wel iets in hem, maar is realistischer ingesteld. Dat Gaga een meisje speelt dat uiteindelijk een soort Gaga-achtige popster wordt, is niet echt een verrassing. Wat wel verbaast, is hoe goed Cooper alles in beeld brengt, hoe oprecht de film met roem en verslaving omgaat en hoe vaak je als kijker kippenvel krijgt. Want een paar hartbrekende ballads mogen natuurlijk niet ontbreken.

A Star Is Born
Met: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott
Regie: Bradley Cooper
Nu in de bioscoop

Powered by Labrador CMS