Design

7x stijlicoon de magic mushroom

Onverwacht stijlicoon

Leestijd: < 1 min

Niet alleen in de natuur, ook binnenshuis popt de paddenstoel op. Van de klassieke kabouterpaddenstoel met rood en witte stippen tot de psychedelische magic mushroom. Het onverwachte stijlicoon doet zijn intrede van buiten naar binnen. Putting the fun in fungi.

De kapstokken van de Italiaanse designer Marcantonio zouden niet misstaan in de Efteling. De sprookjesachtige toevoeging aan de muur levert hoe dan ook verwondering op. Elke keer als jij je jas van de kapstok grist, komt er een paddenstoel onder vandaan.

Wist je dat artiest A$AP Rocky ook aan het hoofd van designstudio HOMMEMADE staat? Nu wel! Zijn eerste wapenfeit? Het onder handen nemen van de iconische cactus van Italiaans designmerk Gufram. Met de toevoeging van opklimmende zwammen aan de voet van de cactus, voegt de kersverse kunstenaar een vleugje sprookjesbos toe aan de woestijncactus.

De zwam is een symbool van geluk en groei, zeggen ze bij bordenmerk The Platera. Reden genoeg om een collectie aan te leggen van zes verschillende, handgeschilderde Mushroom-borden. Van de welbekende en giftige ‘Amanita Muscaria’ – ook wel de vliegenzwam, oftewel: de rode paddenstoel met witte stippen – tot eetbare bospaddenstoelen. Smullen maar!

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: wat je met de mushroom paper sculpture kan? Helemaal niets! Hij dient puur en alleen ter decoratie, maar de boel opfleuren doet-ie sowieso. Met hallucinerende grafische patronen en gemaakt van milieuvriendelijk gerecycled karton verdient deze marvellous mushroom een leuk plekje op de schoorsteenmantel of in de kast.

Steek ze er maar in! De glazen mushroom-vaasjes van &Klevering zijn voorzien van kleine gaatjes waarin takjes bloemen gerangschikt kunnen worden. Zo zijn er maar enkele bloemen nodig voor een groots effect. Al zijn de vaasjes met hun 12,5 bij 9,5 centimeter best petite, ze stelen hoe dan ook de show!

Knuffelen met paddenstoelen? Waarom ook niet. Fluwelen kussenhoes Devas van Westwing doet denken aan kabouterfolklore en liedjes over rode paddenstoelen met witte stippen. Niet gek, want de kussenhoes van 45 bij 45 centimeter komt uit de zogeheten Mystic Romance collectie die romantiek verweeft met een vleugje duisternis en mystiek. Spannend!

Shake it, shake it real good! Dit lekkere stel is heus niet alleen voor op de herfsttafel, maar kan het hele jaar door je eten voorzien van wat extra smaak. Wie weet draagt een goede dosis peper en zout op de smaakpapillen wel bij aan een bijna hallucinerende ervaring? Let’s try!

Powered by Labrador CMS