vt wonen&design beurs

5 x duurzaam woonplezier

Vijf tips voor de vt wonen&design beurs

Leestijd: < 1 min

Nieuwsgierig naar de laatste woontrends? Op jacht naar een nieuwe zithoek, andere vloer of betoverend behang? Je vindt het allemaal op de vt wonen&design beurs, van 4 t/m 9 oktober bij Expo Greater Amsterdam. Met dit jaar extra veel aandacht voor duurzaamheid. Hier vast vijf van onze favorieten.

1) Bank voor je leven

Maak kennis met De Sofa: de eerste circulair en modulair ontworpen bank in Nederland. Het is het antwoord van A lott of space op de enorme hoeveelheid afgedankte meubels. Deze bank beweegt in alle levensfasen met je mee, want hij kan worden aangepast, geüpdatet, gerepareerd, teruggenomen en in de toekomst zelfs verhuurd.

De sofa.
De sofa.

2) Sjiek zeg

Met een design inductiekookplaat van Makus kook je duurzaam én in stijl. Inductiekookplaten zijn vaak nog grote zwarte vlakken. Zonde toch? Makus speelt hier slim op in. Het bedrijf maakt namelijk inductiekookplaten in goed doordacht design, dat één geheel vormt met het ontwerp van de keuken. Hiermee kook je in stijl op schone energie!

Makus inductiekookplaat.
Makus inductiekookplaat.

3) Pretty (in) pink

Met een Smeg-koelkast haal je een keukenicoon in huis. Deze beeldschone klassieker is nu verkrijgbaar in een aantal nieuwe kleuren, waaronder roze. Datzelfde geldt voor andere keukenhulpjes, zoals de waterkoker en keukenmachine. Deze producten vormen het perfecte huwelijk tussen vintage design en functionaliteit dankzij het gebruik van avant-garde-materialen en -technologieën.

Smeg.
Smeg.

4) Sterke stijlvolle vloer

Berryalloc lanceerde recent twee vernieuwde collecties. Chateau is een exclusieve visgraatlaminaat, klein in formaat maar groots in elegantie. De collectie bestaat uit levensechte houtdecors die ook nog eens krasbestendig zijn en makkelijk in reiniging en onderhoud. De tweede collectie bestaat uit high pressure floors. De sterkste vloeren ter wereld, aldus het bedrijf. Innovatie en design gaan hier hand in hand. Denk mooie houtlooks en uitzonderlijke, extra lange of brede plankformaten. Bonustip: probeer eens floorfit, een handige tool waarmee je in drie stappen je vloer kunt visualiseren in een specifieke ruimte.

Berryalloc.
Berryalloc.

5) Met de groeten uit Den Haag

Ruimtelijk. Modulair. Transformeerbaar. Drie woorden die het werk van Arend Groosman het best omschrijven. Zo ontwikkelde hij een innovatief constructiesysteem met houten balkjes van verschillende lengtes die verwerkt worden tot bijzondere lampen, zoals deze Circle Arc pendant lamp. Daarnaast maakt hij kasten en tafels. Al het werk wordt ontworpen en duurzaam vervaardigd uit hout in Groosmans Haagse atelier.

Circle Arc pendant lamp.
Circle Arc pendant lamp.

Van 4 tot en met 9 oktober strijken 200+ woonexperts weer met elkaar neer op de jubilerende vt wonen&design beurs. al 30 jaar hét wooninspiratie event van Nederland. Voor het eerst op een nieuwe locatie, Expo Greater Amsterdam. Meer info en tickets via www.vtwonenendesignbeurs.nl

Powered by Labrador CMS