10 juni: allereerste Pride Walk in Eindhoven

Leestijd: < 1 min

De maand juni staat wereldwijd in het teken van Pride. Ook Eindhoven doet hieraan mee, met als primeur de allereerste Pride Walk op 10 juni. Lees hier meer over het complete programma. De organisatie van Pride Maand is in handen van Queer 040.

Tim Verleijsdonk is vanuit Eindhoven365 verantwoordelijk voor social media, activation en press van Eindhoven. Hij vertelt: “We zien Eindhoven graag als een open, inclusieve, innovatieve en creatieve stad. Omdat we met onze kwaliteiten op het gebied van technologie en design het verhaal willen vertellen van het Nederland van nu en de toekomst, beschouwen we onszelf als ‘The New Dutch’ (als aanvulling op het alom bekende ‘Traditonal Dutch’, bekend om de tulpen, klompen en molens). Deze combinatie kun je tegenwoordig zien, voelen, proeven, horen en ruiken in ons culinaire, culturele en vrijetijd aanbod.”    

Dit komt terug in het programma van de Pride-maand, met hieronder een greep uit het aanbod.

Tentoonstelling en Pride-vlag

De eerste Pride-maand activiteit in Eindhoven gaat al op 27 mei van start met de opening van de tentoonstelling Goed dat je jezelf bent. Deze expositie is gratis toegankelijk bij Pennings Foundation en is bedoeld om de Eindhovense lhbtq-gemeenschap te leren kennen.

Op 1 juni zelf is het tijd voor de Pride Flag Release. Vanaf dat moment kunnen donateurs van de Pride Maand een speciale Eindhovense Pride-vlag af komen halen. Op 2 juni volgt de officiële opening met wethouder Rik Thijs in The Social Hub.

Pride Walk en regenboogplein

Op 10 juni start de Pride Walk. De tocht zal door het centrum gaan, om te eindigen bij poppodium Effenaar waar aansluitend het indoor Pride Festival Pride Vibes start.

Verder organiseren in de maand juni diverse lokale queer organisaties evenementen om meer zichtbaarheid aan de lhbtq gemeenschap te geven. Waaronder een queer film night, een Pride protest clubnight, bootcamps, een drag brunch en nog veel meer. Daarnaast zal tevens het gemeentelijke regenboogkunstwerk op het Stationsplein geopend worden, wat zo’n 200m2 zal beslaan.

Meer informatie

Op de website van Queer040 - de organisatie achter de Pride Walk - vind je meer informatie, onder meer over de route. Een overzicht van de evenementen vind je hier.

Coverbeeld: iStock

Powered by Labrador CMS